Architektura 21szego wieku : Wurstershire Sauce / UC Berkley Landscape and Architecture Graduate Student Team

Dzięki uprzejmości UC Berkeley Landscape and Architecture Zespół absolwentów Wiosną 2010 roku zespół absolwentów studiów krajobrazowych i architektury z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Berkeley poprowadził seminarium na temat projektowania, aby przemyśleć nieco znany dziedziniec w północno-wschodniej części Wurster Hall.
Pierwotnie wykorzystywany jako klasa zewnętrzna, teren demonstracyjny zakładu, przestrzeń robocza i lokalizacja dla szczęśliwej godziny CED, celem projektu było zrobienie ławki.
w celu dostosowania i wzmocnienia tych różnorodnych działań.
Więcej zdjęć i opis zespołu po przerwie.
Dzięki zasobom z Fundacji Beatriz Farrand zespół absolwentów zaprojektował i zbudował składaną drewnianą ławkę, która służyła jako klasa zewnętrzna, platforma wydajności i przestrzeń społeczna.
Koncepcja dzieli, składa i rozciąga konwencjonalną koncepcję ławki, aby reagować na ludzką skalę i formalnie reaguje na zmienne pozycje, w których można siedzieć.
Dzięki uprzejmości UC Berkeley Zespół ds.
Krajobrazu i architektury Zespół absolwentów Wynikowa forma tworzy różnice z tej zmienności, podczas gdy powtórzenie ludzkich modułów (i materiałów) sugeruje ciągłość i zaradność.
Metoda budowy pożycza od szczegółów istniejących załączników do Wurster Hall i tworzy nowe siedlisko dla istniejącego drzewka oliwnego.
Aby służyć jako fundamenty, sześć betonowych ścian macierzystych zakotwiczy w miejscu szereg połączonych kątowników ze stalowych profili spawanych pełniących funkcję głównej konstrukcji.
Stal trzyma zrównoważony zbiór sekwojowych członów, tworząc powierzchnię, wciąż odsłaniając strukturę pod spodem.
Przy jej zachodnim brzegu powierzchnia ławy składa się z powrotem do istniejącej donicy i zapewnia przeciwpoziomową przestrzeń po jednej stronie lub siedzeniu po drugiej.
Dzięki uprzejmości UC Berkeley Landscape and Architecture Graduate Student Team Instruktor: Tak Duffy Studenci: Brian Gillett, Chris DeHenzel, Rockne Hanish, Jeremy Fisher, William Smith, Marisha Farnsworth, Molly Mehaffy, Henry Richardson, Chris Lesnett, Robert Glass, Alexis Steiner, Anuar Azahari, Alyssa Machle Lokalizacja: Wurster Hall Landscape Courtyard, University of California Berkeley Projekt i wykonanie: Wiosna 2010
[podobne: consus białystok, gruntowy wymiennik ciepła, metalzbyt tczew ]

Powiązane tematy z artykułem: consus białystok gruntowy wymiennik ciepła metalzbyt tczew