Architektura i nowoczesne budownictwo – W toku: Zakład recyklingu materiałów w Sunset Park / Architekci Selldorf

Dzięki uprzejmości firmy Selldorf Architects Usytuowany w pobliżu wejścia do kanału Gowanus, dawniej będącego terenem policyjnie skonfiskowanej działki, na 11-hektarowym molo znajdzie się nowy obiekt o powierzchni 125 500 metrów kwadratowych przeznaczony do recyklingu i edukacji.
Zaprojektowany przez Selldorf Architekci, Zakład recyklingu materiałów w Sunset Park nie był pomyślany jako obiekt do recyklingu, ale także jako aktywna sala lekcyjna.
Około 2,5 akrów zielonej przestrzeni, wraz z kóz wypasowych, 50 000 m2 ogniw fotowoltaicznych i obiecującej turbiny wiatrowej, zaoferuje korytarzowi obserwacyjnemu i klasom edukacyjnym dla studentów.
Strona jest obecnie podnoszona o cztery stopy przez ekipy budowlane, a przewidywany jest termin ukończenia grudnia 2011 roku.
Architekci: Selldorf Architekci Lokalizacja: Brooklyn, Nowy Jork, USA Klient: Sims Miejski Ośrodek Recyklingu: 125 000 m.
Renderowanie: dzięki uprzejmości Selldorf Architekci Współpraca z partnerstwem publiczno-prywatnym klienta Sims Metal Management i City of New York, the Sunset Obiekt Park Materials Recycling Facility jest planowany na 30th Street Pier w Brooklyn.
S Sunset Park.
Miejsce znajduje się w zatoce Gowanus, w pobliżu wejścia do kanału Gowanus i jest ograniczone z trzech stron przez wodę, a na czwartym – przez terminal morski na południu Brooklynu.
Dzięki uprzejmości firmy Selldorf Architekci Obiekt o powierzchni 125,500 stóp kwadratowych jest pomyślany jako naturalnie roślinny półwysep z przestrzenią wykutą w budynkach i budynkach nabrzeżnych.
Program obejmuje odwiedzających.
budynek centralny i administracyjny, zamknięty wyładunek barki oraz budynek obsługi materiałów do przetwarzania i przechowywania nadającego się do recyklingu plastiku, metalu i szkła.
Odwiedzający.
Budynek centrum i administracji obejmuje przestrzeń wystawienniczą, sale lekcyjne, kawiarnie, biura i szatnie i jest połączony z obszarami obserwacyjnymi w budynku recyklingu przez most dla pieszych.
Dzięki uprzejmości firmy Selldorf Architekci Pracując w ramach ograniczonego budynku, jednym z wyzwań projektowych było znalezienie sposobów na wyrażenie programu i wyrażenie ogólnego wyrazu obiektu, który odróżniałby go od zwykłej konstrukcji wielkoskalowej.
Budynek przechylny, w którym materiały docierają za pośrednictwem barki lub ciężarówki, ma w pełni odsłoniętą konstrukcję ramy głównej wykonaną ze stali ocynkowanej, aby wytrzymać te elementy.
Sąsiednie budynki przetwarzania i przechowywania beli są obłożone tekturą falistą, która również owija się wokół budynku wywrotu na górnym poziomie.
Wszystkie budynki znajdują się na jednorodnym betonowym cokole.
Projekt obejmuje wiele zrównoważonych inicjatyw, w tym panele słoneczne, zbieranie wody deszczowej, bioswales i turbiny wiatrowej wytwarzającej energię elektryczną.
projekt strony Dzięki uprzejmości firmy Selldorf Architekci Dzięki uprzejmości firmy Selldorf Architekci
[przypisy: blachy aluminiowe anodowane, magnesy neodymowe, gilotyna do blach ]

Powiązane tematy z artykułem: blachy aluminiowe anodowane gilotyna do blach magnesy neodymowe